header-photo

10 anys del pare carabasser






Malgrat que m’ho va demanar per e-mail, el fet d’estar fora de Mataró i amb una més que precària connexió d’internet va fer que se’m passés el termini que ens havia donat per respondre un senzill qüestionari sobre el seu bloc.

I és que el bloc d’en RamonBassas complia 10 anys.  I parlar del bloc d’en Ramon és parlar del món dels blocs a Mataró. Aquella ciutat que en Juan Varela va etiquetar com a ciutat bloc en un article publicat pel novembre del 2005: 

"Si existe un lugar en España donde los blogs actúen como medios sociales y hayan enriquecido el debate público, ese sitio es, sin duda, Mataró, una ciudad de la comarca catalana del Maresme cercana a Barcelona. Y la culpa es de un superusuario, una persona situada en el sitio justo para ser el líder de una fructífera y activa comunidad virtual".

Com tothom sap aquell “superusuario” no era un altre que en Ramon Bassas. Incansable en deu anys de cita durant anys diària  -i el que hem actualitzat durant anys el nostre bloc sabem l’extraordinari esforç que això significa- fins arribar a  més de 3.500 pàgines escrites.

Seguir el bloc d’en Bassas és seguir-lo a ell mateix, en la complexitat d’una persona polifacètica amb una alta capacitat d’anàlisi i interpretació de la realitat i dotat d’una fina ironia. Política local i nacional, qüestions socials, crítica d’art, poesia, religió, …. Qualsevol tema que l’interessi l’acabareu trobant en el seu bloc. Això sí amb opinió i criteri propi, que pot anar de l’ortodòxia més formal a l’heterodòxia més absoluta. I és que el personatge és així.

Ara que els blocs semblen passats de moda davant la instantaneïtat de la piulada caldrà reivindicar per en Ramon la seva condició de pare carabasser dels blocs a Mataró.