header-photo

Compromesos amb Mataró



Ho hem dit des del primer dia després de les eleccions: farem una oposició rigorosa, responsable i alternativa que tingui com a referent principal el compromís dels socialistes amb Mataró. Hi ho estem complint de manera fidel. Ara, a l’hora d’aprovar les ordenances fiscals i els pressupostos de l’ajuntament per l’any 2012 hem tornat a demostrar la nostra capacitat de compromís, el nostre rigor, responsabilitat i capacitat de fer propostes alternatives.

En un moment especialment difícil per l’economia de la ciutat i del propi ajuntament el PSC no podia mantenir-se al marge i deixar la ciutat a l’estacada. Se’ns reclamava responsabilitat i com sempre l’hem exercida plenament. Calen uns pressupostos que permeti el normal funcionament de l’administració local i que possibiliti la seva viabilitat financera. Per això, bàsicament per això, hem signat l’acord amb Convergència de donar suport al pressupost i a les ordenances. No fer-ho hagués estat sens dubte més fàcil, però hauria suposat un greu problema per l’ajuntament i de retruc per la pròpia ciutat. Amb o sense el nostre vot l’IBI, l’aigua i les zones blaves s’haurien igualment apujat però sense cap de les compensacions que hem aconseguit amb l’acord i que permetran bonificar a les famílies en situació més desfavorable i que pugen més de 700.000 €. També hem aconseguit amb aquest acord que totes les propostes que vàrem presentar en el nostre document per l’any 2012 hagin estat acceptades i recollides en el Pla d’Actuació Municipal per l’any vinent.

I tot això ho hem fet de manera pública, transparent, posant les propostes i els acords negre sobre blanc en un document signat amb l’alcalde. Res a veure amb pactes secrets ni amb el mercadeig de vots per càrrecs que altres han practicat.

Cal però tenir molt present que aquest no és un pacte de govern sinó un acord puntual sobre un tema molt important i que no comporta cap altre compromís de futur. El nostre únic compromís continua sent amb els mataronins i mataronines i per això continuarem fent una oposició rigorosa, responsable i alternativa.