header-photo

Sense ambigüitats




S’acaba la campanya electoral i en poques hores la ciutadania emetrà el seu vot que decidirà el consistori que governarà l’Ajuntament de Mataró durant els propers quatre anys. Han estat dies intensos en els que hem tingut l’oportunitat de poder explicar el treball fet, el model de ciutat pel que treballem i les propostes concretes amb les que ens presentem a les eleccions. Per alguns aquestes eleccions són la segona volta de les autonòmiques, per altres són una mena de primera volta de les espanyoles. Per nosaltres són fonamentalment unes eleccions locals en les que la gent votarà en clau de Mataró. Per això ens presentem amb un model de ciutat molt ben definit, amb una prioritat essencial i amb unes propostes clares i gens ambigües.

Un model de ciutat que explico com a territorialment metropolitana, urbanísticament compacta, econòmicament innovadora, mediambientalment sostenible i socialment cohesionada. Amb la prioritat màxima de fomentar l’ocupació i rebaixar el nombre d’aturats de la ciutat. I amb propostes clares que parlen de les apostes estratègiques, de la ciutat a punt, de la cohesió social, de la capitalitat de Mataró i de l’austeritat, eficiència i transparència com a forma de governar.

Ens hauria agradat poder contrastar el model de ciutat amb altres forces polítiques, ocasions no han faltat en els tres debats que s’han celebrat, però la veritat és que a hores d’ara no hem pogut conèixer que pensen els altres partits sobre l’encaix territorial de Mataró, l’urbanisme, l’economia, l’educació, l’atenció social o la sostenibilitat. I això per citar només alguns temes importants. Hem vist canvis radicals de posicionament a pocs dies de les eleccions en temes molt importants per la viabilitat econòmica i social de la ciutat en un moviment electoralista de darrera hora. Amanit tot això amb mentides que no han suportat el més mínim contrast documental (http://joanantonibaron.blogspot.com/2011/05/hemeroteques-versus-mentides.html) i fins i tot el llançament d’insinuacions intolerables sobre la persona de l’alcalde. Encara espero disculpes! Un molt mal estil de fer campanya dels que les nits electorals acostumen a queixar-se de la baixa participació.

Inexistència o ambigüitat en les propostes i força claredat en l’escenari post-electoral amb un pacte més que anunciat entre els partits de la dreta per fer fora l’esquerra del govern de la ciutat. Fins i tot han explicat on celebraran la hipotètica victòria. El diumenge 22 el partit es juga entre dos: un govern progressista liderat pels socialistes o un govern de dretes iconservador format pel PP, que enyora el Mataró de fa 50 anys, i CiU amb les tisores de les retallades ben esmolades. La ciutadania té la paraula.


Text publicat a la web Mataró notícies.