header-photo

Un procés exemplar



Aquesta tarda, a la recuperada Nau Minguell, he presentat al veïns el Pla Director Viari del Centre-Eixample-Havana. Aquest Pla Director ha estat el fruit de molts mesos de treball del Consell Territorial del Pla Integral d’aquests barris de Mataró. Moltes reunions per exposar idees, discutir-les, consensuar criteris i acabar amb un document esplèndid, aprovat fa poques setmanes per la Junta de Govern municipal, i que ha de servir de guió a les actuacions en els carrers i places d’aquest ampli territori de la ciutat, fixant els criteris i determinant les prioritats.

Un procés exemplar, liderat per la Montse López, presidenta del Pla Integral i la col·laboració d’en Quico Melero i tota la gent del Servei d’Obres de l’Ajuntament de Mataró i amb la implicació de tots els veïns del Consell Territorial del Centre-Eixample-Havana. Un procés que ens agradaria molt poder repetir en altres barris de Mataró.

Volem espais públics de qualitat en els que es prioritzi l’accessibilitat dels vianants, la millora de la mobilitat i mediambiental, la millora de l'estat dels paviments i de les infraestructures urbanes (clavegueram, aigua potable, electricitat, telefonia...) i també la millora del mobiliari urbà.

De totes les dades potser recordar que portem invertits en els darrers anys 58'1 milions d’euros (38 milions en els darrers set anys) i que queden, segons el Pla Director, 38’ 3 milions per invertir. Un gran esforç per posar al dia la ciutat d’entre Rondes.