header-photo

Intensitat



Intensitat màxima aquest cap de setmana amb un seguit d’actes que fan que dissabte i diumenge sigui un no parar. De fet, com acostuma a passar, el cap de setmana comença el divendres. Després de tres casaments cal anar, en representació de la Diputació de Barcelona, a la Nit dels Campions que cada any organitza el Mundo Deportivo per premiar els equips catalans que han pujat de categoria. Malgrat que fa anys que no em dedico directament als temes esportius acabes trobant un munt de coneguts als que saludar.

El dissabte comença donant la benvinguda a la gent del Consorci Hospitalari de Catalunya que aquest any han triat Mataró per fer la sortida que anualment organitzen a una ciutat catalana. Visita al mercat de Cerdanyola acompanyant a Celestino Corbacho i acte polític a la Casa de Andalucía. Una sala plena per poder explicar l’obra de govern feta pel president Montilla i per deixar ben clar que nosaltres som socialistes, catalanistes i federalistes. La tarda comença amb el descobriment d’una placa, promoguda pels veïns de la urbanització de can Vilardell, en memòria d’en Pere Anton Fusté. Un acte que ens honora a tots plegats.

Després cal anar a la plaça de la Pepa Maca per inaugurar-la. Encara queda un moment per veure el vídeo de l’acte d’inauguració del casal d’avis de can Gassol que es va fer el passat juliol. I de can Gassol a la plaça de Santa Anna. Una plaça plena de gom a gom per visitar la Fira ferroviària. Parades, concursos, el trenet que no para Rambla amunt, Rambla avall tot ple de canalla.

El diumenge apareix una mica més tranquil. Visita a la residència Laia per celebrar el 10è aniversari. Visita, amb dinar inclòs, a la Mostra d’Entitats de Cerdanyola. Trenta-set entitats a la plaça de l’Onze de Setembre per demostrar la vitalitat del barri. A les sis repic de campanes a Santa Maria per celebrar el 125è aniversari de les "Siervas de María" a la nostra ciutat. Sorprèn que unes dones dedicades a vetllar les nits dels malats encara et donin les gràcies per acompanyar-les en la seva festa. Emotiu text d’en Cusachs que explica molt bé l’agraïment de la ciutat a tants anys de servei. Una ràpida escapadeta al local de l’Associació de Veïns del Palau per acompanyar-los en la festa del soci. Una gent incansable i decidida en el treball pel seu barri i per espolsar-se els estigmes que els aprofitats de sempre els hi han intentat encolomar.