header-photo

Temps de castells: pas a pas cap a Tarragona



Foto Carol Mir Latorre

Amb els deures de la Diada acomplerts el diumenge apareixia amb l’agenda neta. I si l’agenda està neta i a plaça hi ha castells, aleshores la cosa és fàcil: camisa blava, faixa i cap a plaça. Encara que per arribar a plaça calgui fer més d’un centenar de kilòmetres, quasi dues hores d’autocar i a la plaça et trobis amb un avís tan singular com aquest.

I com jo quasi cent cinquanta capgrossos i capgrosses que avui hem tirat castells a la plaça de la vila de Guissona. Amb la colla local dels Margeners de Guissona i els Castellers de Mallorca. Pels locals de la camisa marró una bona actuació amb el 5d/, el 7d7 i el 3d7 aixecat per sota. També pels illencs una actuació meritòria amb el 5d7, el 4d7 amb l’agulla i el 4d7.

Els Capgrossos demostrant que les vacances ja queden molt lluny i que la colla recupera ràpidament el ritme i pot tirar a plaça el 4d8, el 3d9f i la torre de 8 folrada. El tres de nou és un castell que els mataronins no acostumaven a recuperar, excepte l’any de l’Arboç, fins l’actuació de Lleida a finals de setembre.

Unes molt bones sensacions i una injecció de confiança en el treball per tenir a punt la torre de nou amb folre i manilles pel concurs de Tarragona. Ara el repte està en els assaigs: ser prou gent per, fidels a l’estil Capgrossos, anar a plaça amb els castells ben assajats i amb garanties suficients. La colla té ganes de gamma extra, ara només falta acabar de creure-hi i trobar la col·laboració de molta gent, als assaigs i a plaça. Els grans castells es tiren a plaça però es construeixen als assaigs.

1 comentari:

Carolina ha dit...

Oh podem aconseguir podem anar a concurs amb la torre de Nou!!! Tothom a assaig i a treballar fort! Algu que es posi per mi que tinc els tendons malament :(
Espero veuret per concurs!!