header-photo

Som-hi: el canvi real



Arrenca la precampanya del PSC i ho fa lògicament passant comptes. Si l’eslògan electoral del president Montilla va ser “Fets i no paraules” ara toca explicar els fets. El balanç és impressionant i encara més si es compara amb els resultats dels governs anteriors de CiU. Mai s’havia fet tant i en tan poc temps. En qualsevol dels àmbits de govern la feina ha estat molta i profitosa. Ha estat el canvi real.

Compte però! Els fets són els fets i són inqüestionables i la prova és el nerviosisme i l’intent de posar en marxa la màquina de les mentides per part dels que avui s’han sentit retratats pel balanç del govern. Però a la política cal posar-li èpica i sentiments i això no es resolt amb un llistat, per més aclaparador que sigui, de les coses fetes. Cal posar-li sentit, explicar el que s’ha fet i sobretot el per què s’ha fet. També aquí podem trobar arguments, discurs i relat del govern de la Generalitat.

Quan alguns estan entestat en un debat identitari en el que ni ells mateixos s’aclaren, els socialistes hem de ser capaços d’explicar sense embuts la nostra aposta per l’Estatut, per l’Espanya plural i federal i sobretot pel progrés econòmic i social de Catalunya i pel benestar dels catalans i catalanes. I ho podem fer il·lustrant el discurs amb l’acció del govern de Catalunya presidit en els darrers set anys per socialistes.