header-photo

Serranos



"Serranos" és el gentilici amb el que es coneixen els habitants de Sierra de Yeguas, un poble de la província de Màlaga amb el que tenim una relació molt especial. Durant les migracions dels anys 50 i 60 va funcionar el “paisanaje” que feia que la gent que emigrava ho feia a localitats en les que ja tenien algun paisà que els feia la primera acollida. A Mataró va funcionar amb especialment amb la gent de Cehegín, però també amb els de la Roda de Andalucía i amb els de Sierra de Yeguas.

Més d’un miler de “serranos” van arribar a estar empadronats a la nostra ciutat i encara en viuen vora quatre cents. Sense comptar les parelles, fills i nets. Això fa que la relació entre Mataró i Sierra de Yeguas sigui encara molt intensa tal com es va posar de manifest fa uns anys amb motiu de la Fira de l’Arbre. Una relació que es manté cada any amb el recital de “saetas” que els “saeteros” de Sierra de Yeguas fan cada any a Mataró.

Avui hem volgut reafirmar els llaços entre les nostres poblacions amb la inauguració a Sierra de Yeguas del parc “Ciudad de Mataró”. Un acte senzill i emotiu que ha tenir una futura segona part amb la dedicatòria d’una plaça a Mataró que porti el nom de la localitat malaguenya. El compromís està pres i ara caldrà treballar per portar-lo a terme.