header-photo

Coses petites, coses importants!




A l’alcade li toca inaugurar moltes coses, senyal inequívoca de que no es para de treballar. Inaugura obres importants, en les darreres setmanes ha inaugurat la plaça de Cuba i el Parc de Rocafonda, demà el poliesportiu del carrer Euskadi i divendres la nau Mingell. I pel setembre el Tecnocampus i el Centre de negocis del Rengle. Totes elles són obres molt importants i que han costat un bon grapat de milions d’euros. Però us ben asseguro que aquestes obres més modestes, com la reurbanització d’aquests carrers de la Virgen de las Maravillas i de Calasanç Marquès, em fan molt i molt feliç. Perquè les grans obres són importants i en elles ens juguem una part del futur de la ciutat, però les petites també ho són.

Ho són perquè milloren les condicions de vida dels veïns, els hi fa més agradable i en part recuperem el carrer que ens havia estat segrestat. Són justament els objectius que el president de la Generalitat es va marcar quan va aprovar la Llei de Barris que ens ha permès fer aquestes obres. Aquestes i la del centre de formació de Tres Roques, i la reurbanització del carrer Burriac o la construcció del nou casal d’avis a la masia Miralles que tot just han començat.

Ens trobem en dos dels carrers més antics de Cerdanyola, allà on als anys quaranta i cinquanta van començar a instal·lar-se, primer els murcians de Cehegín i després gent varem venir de tota Espanya. Carrers fets a corre-cuita i ara calia refer. Refer les clavegueres, refer la xarxa d’aigua potable, construir voreres on pràcticament no existien, pavimentar pensant primer en els vianants, posar arbres on ha estat possible, canviar l’enllumenat públic, soterrar els cables. Amb el resultat que tots podeu veure.

Ara, però, hem acabat una fase. Queda la més important: tornar a fer del carrer un espai compartit, ple de vida i de ciutadania. Però d’això, i no en dubteu, en sabeu més la gent que l’Ajuntament. Avui prou que ho heu demostrat omplint el carrer de festa, de música, de xocolata per la canalla. Moltes gràcies per fer-ho i moltes gràcies per ser tal com sou.