header-photo

Notícies de mobilitat



Per partida triple i tres notícies importants per la mobilitat de la comarca i de Mataró que ens han arribat en les darreres hores.

La primera la signatura de l’Acord per la Mobilitat del Maresme que es va fer ahir al Consell Comarcal. Ja he escrit que aquest és acord
territorialment estratègic i políticament responsable. La segona bona notícia la va donar el mateix conseller Nadal a l’anunciar que pel maig es licitaran les obres de la primera fase de les Rondes de Mataró. Setanta set milions d’euros d’inversió que es veuran complementats amb 35 milions més quan es liciti la segona fase. En vaig escriure d’aquest tema fa molt de temps, han canviat algunes coses però les més importants es mantenen. Guanya la comarca i guanya Mataró.

La tercera ens ha arribat aquest matí i és l’aprovació del Pla Director Urbanístic del Tren Orbital. S’han atès les nostres al·legacions garantint la protecció de la zona agrícola de les Cinc Sènies. Una obra, que encara trigarà a executar-se, que canvia l’esquema ferroviari català –l’històric vuit català- i que permet que la ciutat passi de tenir una sola estació de ferrocarril a tenir-ne quatre o cinc. Podeu trobar tota la informació al
bloc del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Tres bones notícies per les que fa molt de temps que hi treballem. Potser sí i com va dir en Josep Jo, president del Consell Comarcal, ahir va ser una dia històric per la mobilitat del Maresme.