header-photo

“mireu com ho fan els catalans”



Són paraules dels senyor Carlos da Silva, vicepresident del Banc Europeu d’Inversions, aquest migdia a l’acte de signatura de l’acord entre aquesta entitat financera europea, La Caixa, la Caixa de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

És tracta d’un acord de crèdit de 500 milions d’euros per a desenvolupar les accions previstes en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses i que es estan recollides en els Plans d’Actuació d’Energia Sostenible. A data d’avui són ja 130 municipis de la província de Barcelona que s’han adherit al Pacte i una trentena més que estan fent els tràmits administratius per adherir-se.

Han estat dos anys de treball, des del febrer del 2008, quan el Comissari Europeu d’Energia i Transport va llençar la iniciativa d’implicar directament el món local en la lluita contra el canvi climàtic. Dit ras i curt l’acord signat avui permet invertir 350 milions en energies renovables i 150 milions en eficiència energètica per un equivalent de 394 Gwh anuals de producció energètica, que suposa un estalvi en les emissions de gasos d’efecte hivernacle de 200.000 tones anuals i que poden generar entre 6000 i 7500 llocs fixes de treball.

D’aquí les paraules del vicepresident del BEI al posar-nos com exemple i referent europeu.