header-photo

Recuperant, innovant i regenerant



Tres han estat els verbs que m’han vingut al cap aquest matí en la visita a la nova plaça Josep Moragues i a les obres de la nau Mingell: recuperant, innovant i regenerant.

Recuperant, perquè s’ha restaurat el conjunt de la nau i de la xemeneia de can Minguell. Aquest conjunt va ser catalogat fa tres anys i ara s’ha rehabilitat de forma magnífica. Innovant, perquè la nau Minguell serà un espai per la innovació empresarial en àmbits com les arts plàstiques, gràfiques i audiovisual. També per l'innovador sistema de climatització de l’edifici a partir de l’energia geotèrmica. Per això s’han perforat dinou pous de cent metres de fondària per aconseguir l'intercanvi tèrmic que permet funcionar el sistema.

Regenerant, perquè l’antic espai fabril ha deixat pas a una magnífica plaça de quatre mil metres quadrats. Una plaça que portarà el nom de l’heroi català de la guerra de Successió. Aquell de qui el poeta va cantar: i el seu cap sangonós exposat dins d’una gàbia de ferro per escarment de patriotes.