header-photo

I per què no?

És el que he pensat quan he sentit en Jordi Hereu anunciar la voluntat de presentar la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2022. I per què no?

Barcelona té capacitat més que contrastada per organitzar grans esdeveniments esportius i encara tothom recorda els grans Jocs del 92. És cert que Barcelona és una ciutat mediterrània, però té instal·lacions esportives suficients per acollir determinats esports d’hiverns i sobretot és capital d’un país amb nombroses i bones instal·lacions d’esquí al Pirineu. Instal·lacions que no estan més lluny que les de Torí o Vancouver, ciutats que també saben el que es organitzar uns Jocs d’hivern. I Barcelona és capital d’un país amb una gran afició esportiva, també en els esports d’hivern, capaç d’omplir les grades de qualsevol prova esportiva. Qualitats objectives doncs no han de faltar a la candidatura barcelonina.

Però sobretot podem repetir les complicitats que ens varen fer forts el 92. Complicitat entre institucions, entre territoris i entre la ciutadania. Una combinació que es va demostrar invencible i que ara ha de tornar a ser decisiva.
I de pas una bona dosi d'autoestima que ens pot anar molt bé.