header-photo

La pau és el camí



Les paraules del Mahatma Ghandi prenien avui tota la seva dimensió a l’acte de clausura, a la remodelada sala de l’Institut Politècnic Municipal Miquel Biada, del cicle que l’Associació de la Gent Gran de la Gatassa ha organitzat per parlar precisament de la pau. Un col·lectiu de gent gran, moguts per l’incansable Romuald Grané, que ha portat ha Mataró un bon grapat d’intel·lectuals compromesos amb la cultura de la pau.

Aquesta tarda ha estat el catedràtic d’història Antoni Segura qui ens ha parlat dels conflictes del segle XX, dels seus orígens i de les noves perspectives per la pau en aquest inici del segle XXI. Ha fet una reivindicació de la política com la forma d’evitar els conflictes davant un cúmul d’interessos que els atien en benefici propi. I ha parlat de la necessitat de cedir sobiranisme precisament per gestar la cultura de la pau. Un acte que ha acabat amb la interpretació d’algunes cançons de pau per la Coral Primavera per la Pau.

Reflexionar sobre la pau mai és balder i l’exemple de la Gent Gran de la Gatassa és quelcom elogiable en uns temps en que la tendència és parlar i amb mirada miop dels interessos propis i immediats. Tota un lliçó de generositat i d’amplitud de mires precisament per una generació que va patir plenament les conseqüències de les guerres del segle XX.

1 comentari:

npini ha dit...

Actes com aquest donen sentit justament als dies que vindran. Gràcies per ser-hi, Joan