header-photo

Escoles



Avui ha estat un d’aquells dies que difícilment es repeteixen en la història d’una ciutat. Inaugurar dues escoles no és una cosa que passa cada dia. Dues escoles ja en funcionament i que avui han inaugurat oficialment els seus edificis: l’escola Maria Mercè Marçal i l’escola Montserrat Solà. Amb aquestes ja són quatre les escoles que he inaugurat com alcalde. Quatre escoles d’educació infantil i primària i tres escoles bressol en cinc anys. Totes construïdes per l’Ajuntament i amb conveni amb la Generalitat de Catalunya.

Però no ens podem aturar aquí i ens cal continuar treballant per aconseguir els equipaments escolars necessaris. En els darrers dies hem pres els acords necessaris per avançar en la construcció de quatre noves escoles. Per una banda l’aprovació del projecte executiu del CEIP Marta Mata de manera que durant els primers mesos de l’any vinent comencin les obres amb la mirada posada en el curs 2011-12. Per una altre costat l’aprovació del text refós de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que ha permetre la construcció d’un nou CEIP i de l’escola bressol Molí de Vent al capdamunt del carrer Joan Maragall. L’altre decisió ha estat l’adjudicació de les obres de la nova escola d’educació especial de l’Arboç que s’ha de construir al sector de Vallveric i que ha de substituir al vell edifici de la plaça dels Bous.

I encara més, seguim treballant en les modificacions urbanístiques necessàries per avançar la construcció del nou centre Joan Coromines i les futures escoles de can Fàbregas del paper i del carrer Goya. Un treball que cal fer amb l’antelació suficient per poder atendre la demanda actual i futura d’escolarització.