header-photo

A tota màquina



Acabo la setmana quan el Clara de Campoamor, el millor vaixell que existeix a Europa per lluitar contra la contaminació marina, apareix per l’horitzó navegant a tota màquina cap a Mataró. I és que la setmana ha acabat amb l’ensurt del vessament del gas-oil de la gavarra que ahir va naufragar a unes dues milles de la costa de Mataró. Tot el dia hi ha estat treballant el remolcador “Punta Mayor” i ara s’afegeix el Campoamor. En poques hores s’han mobilitzat tots els recursos disponibles per un vessament que no pot superar els 1.000 litres de gas-oil que era el combustible que duia el vaixell pel seu consum.

De fet tota la setmana ha anat a tota màquina i cada dia, a més del treball ordinari de reunions i despatx, hi ha hagut actes importants. El dilluns, signatura del conveni amb Cristalleries de Mataró per la cessió del fons documental i històric de la vella cooperativa del Forn del Vidre. Si fa uns mesos ens traspassaven el fons de peces de vidre ara ho fan amb la documentació.

Dimarts, important roda de premsa per anunciar la fusió de Televisió de Mataró i Maresme Digital Televisió. Un pas importantíssim per garantir la viabilitat de la televisió a la comarca. A la tarda, inauguració del Centre de dia de malats d’Alzheimer. Un somni, mèrit de molta gent, que s’ha fet realitat.

Dimecres a Platja d’Aro, reunió de la Junta directiva de la Xarxa de ciutats per la bicicleta. El president de la xarxa i alcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza no pot assistir-hi i em toca presidir la reunió. Repàs de situació i presentació del baròmetre de la bicicleta. Les coses comencen a marxar sobre rodes. A la tarda inauguració de l’Escola Municipal de Música de Mataró. Un compromís al que ja hem donat forma i que, malgrat els durs moments econòmics, ha comptat amb la confiança de més de vuit-centes persones matriculades.

Dijous, participació en l’acte inaugural del Seminari internacional sobre la protecció de les zones costaneres a Vilanova i la Geltrú. Preocupació compartida per la situació de degradació d’uns espais que per a nosaltres són vitals. A la tarda llarg Ple ordinari del mes d’Octubre. Entre els temes l’aprovació del Pla de lluita contra el canvi climàtic-Agenda 21. Es contesten totes les preguntes, fins i tot les entrades amb caràcter d’urgència i amb detall. Constatar el que ja és norma: més enllà de la crítica cap idea ni projecte.

Divendres, XIX Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya a El Vendrell. El clam unànime del municipalisme per un finançament just i suficient dels Ajuntaments. A la tarda, acte de posta en marxa de Maresme Digital 2 a Calella. Un pas més, i molt important, en una setmana transcendental pel futur de la televisió local a la comarca.

Dissabte, Consell Nacional del PSC, casaments i waterpolo a la piscina del C.N. Mataró. El tot poderós Atlètic Barceloneta ha patit i de valent per poder guanyar al Mataró per un ajustadíssim 7-8 en la final de la Copa Catalunya. Les noies del Mataró també han quedat segones d’aquesta competició. Un gran èxit del C.N. Mataró.

I el setè dia va descansar!. Doncs tampoc. I el dia comença quan encara el sol no ha sortit i els homèrics dits de l’aurora tenyien l’horitzó de llevant de la platja llarga de Calella i quasi dos mil tri-atletes es llençaven a les aigües per començar les proves de la Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Matí per homenatjar els avis i àvies reunits al Teatre Monumental en el 54 Homenatge a la Vellesa.
I si començava a la platja de Calella, el dia acaba a la platja de Mataró amb el sol ponent il·luminant els cascs taronges dels vaixells de Salvament Marítim que lluiten contra el vessament de gas-oil.