header-photo

Referents nacionals




Aquesta ha estat una setmana especialment intensa i complexa. Una setmana en la que s’han hagut de prendre decisions, algunes doloroses com haver de prescindir de persones, per garantir uns mitjans audiovisuals públics a la comarca. La posta en marxa d’aquest segon canal de Maresme Digital Televisió, que es fonamenta en l’antiga Televisió de Calella, i l’anunci de fusió del canal comarcal amb Televisió de Mataró.

No són certament moments fàcils, tot el contrari. La situació econòmica dels ajuntaments obliga a fer un esforç de contenció important. Però apostar per tenir uns canals de televisió pública, que uneixen esforços i treballen conjuntament en un únic model comunicatiu, és transcendental pel futur social i econòmic de la comarca.

Un projecte comunicatiu que ajudi a vertebrar la comarca, que reforci la seva identitat, i la cohesioni també socialment. Només junt el Maresme pot ser capaç de convertir-se en un territori amb capacitat per influir en els llocs on es prenen les decisions importants que ens afecten com a país. No anem sobrats de projectes comuns, transversals i vertebradors i per això és fa imprescindible reforçar aquells que ja estan en marxa i generar-ne de nou. Per això els polítics hem de ser valents, rigorosos amb els diners públics, però en cap cas governar amb ànima de comptable.

Un projecte comunicatiu que garanteixi el que fins ara ha estat la norma: la pluralitat i la independència informativa dels mitjans i dels professionals. Trencant la interessada associació entre llibertat d’expressió i mitjans privats i convertint els mitjans públics en garants de la democràcia i la pluralitat.

Tenim per davant un munt de reptes, moltes dificultats, però la il·lusió i la capacitat suficient per tirar endavant aquest gran projecte de televisió pública al Maresme. Tots els participants en el debat que s’ha fet a Calella, a l’acte de posta en marxa del segon canal, han coincidit en afirmar que la comarca del Maresme és avui referent a Catalunya en televisions locals per l’aposta decidida per una nova televisió local.