header-photo

Temps de castells: de les llenyes s’aprèn



Tenim els Capgrossos de Mataró fama de no arriscar a plaça, fins i tot hi ha qui diu que som avorrits. Segurament tenen una part de raó i la filosofia de la colla, el pas a pas, pis a pis, ha fet que com a norma no es tirin a plaça castells que no es tenen ben apamats als assaigs. Les estadístiques ho demostren clarament, amb un percentatge altíssim de castells descarregats i unes poques llenyes al llarg de la història de la colla.

Però dijous no varen poder descarregar el tres de vuit amb el que obrirem plaça a la vila d’Argentona amb motiu de la Diada Nacional. Havia ganes de quedar bé i per això es plantejava una clàssica de vuit repetició de la del diumenge passat a Sabadell. A la plaça les coses varen anar ben diferents i el castell ja va patir abans de carregar, per acabar fent llenya tot just quan havien sortit enxaneta i aixecadora. La caiguda va condicionar la resta de l’actuació, que es va haver de suspendre momentàniament fins que va tornar l’ambulància que havia traslladat una castellera ferida fins l’Hospital de Mataró, canviant el programa per un quatre de set i un cinc de set.

Si no recordo malament és el primer castell, a banda dels dos pilars de set, que ens fa llenya aquest any. Caldrà veure quines conseqüències pot tenir aquesta caiguda en la programació de la resta de temporada. De totes maneres en podem treure alguna lliçó sobre la dificultat dels castells de vuit i de la necessitat de ser més gent i posar més atenció als assaigs. Sense assaigs no hi ha castells, almenys pels Capgrossos de Mataró.