header-photo

Llum a l'Estany



És el que hem fet aquest vespre: encendre els nous llums de LED dels carrers de l’Estany. Una iniciativa de l’Ajuntament que ha consistit en substituir els 175 punts de llum amb làmpades de vapor de sodi per nous llums amb tecnologia LED. Garantint uns nivells òptims d’il·luminació i estalviant fins un 80% del consum elèctric actual, o el que és el mateix deixant d’emetre 40 tones anuals gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Encoratja, i per això el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, com un ajuntament d’un poble de poc més de tres-cents habitants ha estat el primer de la província a substituir les làmpades de sodi, de 70, 100 i 150 W per unes altres amb tecnologia LED i només 25W de potència, de tots els carrers del poble.

Una prova més que evident del molt que es pot fer des dels ajuntaments també en els temes energètics. I una bona excusa per visitar aquest poble que, dit sigui de pas, té un magnífic monestir romànic amb una imatge de la Mare de Déu alletant el nen.