header-photo

Santes 2009: a mode de petit balanç



Les Santes 2009 ja són història. Quan la darrera nota musical de la xaranga s’ha esvaït en la matinada del dijous, una sensació de vuit s’ha apoderat de la ciutat i capmoixos els més santeros s’han anat refugiant en uns llits que feia dies només veien de forma escadussera.

Moment per a poder fer un primer balanç de com han estat aquestes festes. L’opinió majoritària, que coincideix amb la meva, és que han estat unes grans Santes. Enorme participació en tots els actes, espais que s’han quedat sovint petits, polèmiques que no han afectat de forma important la festa i un comportament de civisme força generalitzat.

Un Desvetllament impressionant, una anada a Ofici tranquil•la com feia anys, uns Focs que han meravellat, uns Requisits amb poca Juliana, un No n’hi ha prou que necessita algun bull més, una Postal de Gegants que ens va sorprendre, ... I així tots i cadascun dels actes d’unes Santes que ja són història i que ara deixen pas al Festival Shakespeare.

La ciutat ja no tanca per l’agost i encara queden moltes vetllades per celebrar a la fresca, a baix a mar, als veïns i amics que no marxen i amb els que aniran tornant poc a poc. I per Sant Ramon ja hi tornarem a ser-hi tots.