header-photo

La fútil exhibició



Així van qualificar els senadors d’ERC la votació que van guanyar, amb el recolzament del PP, CiU i ICV-IU, i que vetaven els pressupostos de l’estat pel 2009. Fútil si es considera que els pressupostos tornen ara al Congrés on tenen garantida la seva aprovació amb els vots socialistes, del PNB i del BNG.


Els que potser no ho trobaran tan fútil seran els veïns de Corbera d’Ebre que han vist com s’esfumen els 600.000 euros que el pressupost contemplava per la restauració de l’església del poble vell. I així fins els vint-i-un milions que Catalunya ha perdut com a conseqüència del veto promogut per ERC.


Un veto que, entre altres coses, ha servit per a que PP i CiU acabessin reconeixent i votant coses com: “els problemes de finançament que afecten a Catalunya tenen com a causa directa les deficiències que presenta el model que el PP va aprovar amb el recolzament de CiU”, “el sistema conculcava clarament diversos estatuts, entre ells el català”, “PP i CiU són responsables directes de les greus deficiències que presenta el sistema actual de finançament de les comunitats”.