header-photo

Finançament, Guttmann i Audiència



Finançament aquest matí a l’esmorzar organitzat per la Tribuna Catalunya del Fòrum Europa. Intervenció del president de la Diputació sobre el paper dels governs intermedis. Passat, present i futur de la Diputació de Barcelona. Paper de les diputacions en el futur model d’ordenació territorial, competències municipals i finançament. La urgent necessitat de solucionar definitivament el greuge del finançament dels governs locals. Una reforma que ja no pot esperar més si no es vol posar en perill la prestació d’alguns dels serveis que actualment donen els ajuntaments.

Visita a l’Institut Gutmann. Visita de cortesia, signatura del llibre d’honor i sessió de treball. La Gutmann va guanyar uns dels premis sobre noves tecnologies i serveis a les persones que va convocar l’IMPEM. Era un projecte sobre la rehabilitació a distància de persones amb lesions cerebrals. Ara es vol desenvolupar el projecte a Mataró i calia parlar d’alguns detalls del projecte que s’ubicarà físicament a l’antic hospital de Sant Jaume i que serà portat a terme per professionals del Consorci Sanitari del Maresme.

Audiència pública aquest vespre per presentar i debatre els Pressupostos i el Pla d’Actuació Municipal de l’any 2009. Explicació dels documents i un bon nombre d’intervencions de ciutadans i ciutadanes. Aclariments, queixes, reivindicacions en un format que caldria revisar per a fer-lo més àgil i donar joc a més gent. Ara el pressupost i el PAM inicien el procés d’al·legacions –en el que es pot participar mitjançant la web municipal- per acabar amb l’aprovació definitiva just abans de Nadal.