header-photo

Temps de castells: fidels a un estil



I avui ho hem tornat a demostrar. Els Capgrossos, al concurs de castells de Tarragona, tirant els millors castells que tenim: el tres de nou folrat, el cinc de vuit i la torre de vuit folrada. Amb seguretat i solvència. I molta prudència. La necessària per tirar avall els intents de quatre de nou que ens han semblat poc segurs. I per sortir de la plaça en quart lloc i seguint sent l’única colla que mai ha fet una llenya al concurs. Per això estem contents. Què es podia haver arriscat més? Què no hem trencat el nostre sostre? Què no ens atrevim amb castells de gamma extra?.

I què? Estem on estem precisament per haver estat prudents, solvents i segurs. I quan els castells de gamma extra estiguin a punt, després d’assajar-los molt, els tirarem al més pur estil Capgrossos: pas a pas, pis a pis.

Ara cal continuar treballant, aplegant molta gent als assaigs, polint el que calgui, aprenent a patir una mica més, però sense renunciar a la nostra manera de fer castells. Que no és ni millor ni pitjor que d’altres, senzillament és la nostra manera.

L’Arboç, Girona, Tots Sants, la nostra diada, són jornades castelleres suficientment importants com per recuperar la tripleta màgica, el pilar de sis i el quatre de vuit amb l’agulla. I per intentar la torre de nou amb folre i manilles o el cinc de nou.

Felicitats als Castellers de Vilafranca pel triomf i pels magnífics castells que ens han regalat. La torre de vuit neta i el quatre de nou net són castells d’una extraordinària dificultat. Avui els vilafranquins han tornat a demostrar que juguen en una altra divisió i que si les coses van com han d’anar encara són imbatibles.

I del concurs a destacar el bon ritme, la plaça plena de gom a gom i les llenyes. Massa llenyes, fins l’extrem de poder quedar segon sense descarregar cap castell!