header-photo

Setmanari



Els dilluns acostumen a ser dies de treball intern. Reunions de govern, despatx de regidors, visites, sense massa actes institucionals. Aquest dilluns va començar, a les vuit del matí, amb la reunió quinzenal de Mataró Audiovisual, l’empresa municipal que gestiona la ràdio i la televisió pública. Al migdia reunió de la Junta de Portaveus per preparar i acordar l’ordre del dia del Ple Municipal ordinari del mes d’octubre. La tarda gairebé tota dedicada a la reunió del govern municipal per tancar el projecte de Pressupost i Pla d’Actuació Municipal pel 2009 i per preparar el Ple.

Dimarts que comença aviat a Barcelona en la inauguració de la conferència que la Diputació de Barcelona organitza per explicar el
programa LIFE i altres instruments financers de la Unió Europea adreçats a la innovació ambiental. Al migdia acte d’entrega dels diplomes dels mòduls formatius que el GIMM ha organitzat, amb la col·laboració de l’IMPEM, per millorar la qualificació personal de persones amb discapacitats físiques. A primera hora de la tarda visita de la família d’en Josep Batlle Filbà, un mataroní emigrat a finals del segle XIX a la República Dominicana, que fan un viatge per Catalunya per conèixer la terra dels seus avantpassats. A les cinc de la tarda Consell d’Alcaldes del Maresme. Uns quants temes que preocupen als alcaldes i algunes estratègies de treball compartides. De nou a Barcelona al sopar de cloenda de la Diada de les Telecomunicacions que organitza el Col·legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya. Presència de consellers i directors generals i un interès important pel que estem fent al Consorci Digital Mataró-Maresme.

Dimecres de més despatx i a mig matí visita amb la diputada d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona del
Servei de Mediació de l’Ajuntament de Mataró. A mitja tarda visita al rector de la Universitat Politècnica de Catalunya per explicar-li el procés de fusió de les escoles universitàries i breu ullada al supercomputador del Computing Center de Barcelona. Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, a l’Hospital de Mataró, per acabar el dia.

Dijous a primera hora entrevista pel diari El Punt que sortirà publicada demà i roda de premsa per presentar el
projecte de Pressupost i Pla d’Actuació Municipal pel 2009. Visita a primera hora de la tarda del Síndic General de la Vall d’Aran a les instal·lacions de Maresme Digital TV -que per cert estrena web- per conèixer l’experiència que estem tirant endavant. Continuem aixecant expectatives a tot arreu. A les set Ple Municipal ordinari del mes d’octubre. Sis i hores i mitja asseguts al Saló de Plens per aprovar, i per consens, temes tan importants com el Pacte de nova ciutadania, el projecte “Mataró Mar” o l’inici del procés de dissolució del Patronat –que tan bona feina a fet durant aquests vint-i-cinc anys- de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.

Divendres que costa arrencar encara que a les vuit tornem a ser al despatx. A les deu, al Saló de tapissos de l’Ajuntament de Barcelona, assemblea general de
l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona. El caràcter rotatori de la presidència fa que aquest any em correspongui, com a diputat provincial de medi ambient, presidir aquesta institució de gran prestigi en el camp de la gestió urbana. L’habitual roda de premsa de després dels plens i el migdia i la tarda dedicat a despatxar amb regidors i regidores abans d’anar al concert de les sopranos al Monumental.

A final de la setmana computo unes setanta cinc hores treballades. I encara queda el cap de setmana. Però qui no vulgui pols que no vagi a l’era!