header-photo

L’àvia Remei 2.0



Poca gent a Mataró, i m’atreviria dir que a Catalunya, no coneix l’àvia Remei. Bacallanera durant molts anys en la seva botiga del carrer de Cuba, venedora de terrissa després i ara molt popular pels seus llibres i programes de televisió sobre cuina.

La cuina de l’àvia Remei és com ella mateixa, senzilla, econòmica, casolana, d’això que ara en diuen de mercat (en el seu cas deu ser del mercat de la plaça de Cuba), plena dels matisos de l’horta, dels corrals i del mar del Maresme. Per això no m’ha estranyat gens que guanyés un concurs de cuina, convocat per la Universidad San Martín de Porres del Perú, amb una recepta tan senzilla com patata farcida d’ou i gratinada al forn. És tracta del concurs que la universitat peruana ha convocat amb motiu de l’Any Internacional de la Patata i que consistia en guardonar les millors receptes de patata. El segon premi aconseguit en la categoria d’afeccionats posa de manifest la bona mà per la cuina de la Remei i el bon coneixement que a Mataró tenim del popular tubèrcul.

Però no us penseu que l’àvia Remei es queda aquí i si és una mestra en la cuina tradicional no s’arronsa gens davant les noves tecnologies i es converteix en una cuinera 2.0 amb la seva pàgina
web.

Felicitats Remei!