header-photo

Carrers




Aquest matí, entre altres assumptes, la Junta de Govern ha adjudicat les obres de reurbanització del carrer de Sant Agustí i de un tram de Jaume Ibran. El projecte, aprovat fa uns mesos, consisteix en la renovació del clavegueram i la pavimentació a un sol nivell del paviment. Es plantarà una filera de llorers i es soterraran els contenidors. Tot plegat una inversió de més de 450.000 per posar aquest carrer a punt.

Fins fa pocs anys el carrer de Sant Agustí era un carrer poc transitat, que en la part alta notava la proximitat de la Rambla però que a mesura que ens acostàvem a mar es convertia en un carrer de fàbriques mig abandonades. La construcció de l’edifici de l’Escola de Mar dels escolapis ja va suposar una revifalla important del carrer. Després la urbanització del carrer Gravina i la seva obertura fins Sant Antoni i tota la reurbanització del sector del Cafè de Mar, ha suposat un canvi radical en tot l’entorn.
La construcció de l’edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social i la instal·lació al Cafè de Mar de la Delegació Territorial del Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha convertit aquell espai en un centre administratiu potent que atreu molts usuaris. De un carrer gairebé desert hem passat a un continu tragí d’estudiants, mestres i usuaris. I encara queda per rehabilitar el Vapor Gordils on volem que s’instal·lin també dependències de l’administració pública.

La reurbanització de Sant Agustí té la clara intencionalitat de comunicar la Rambla amb el Passeig Marítim amb un carrer de vianants i del pas soterrani que fa anys –quan el govern de Madrid, amb algunes complicitats locals, s’entestaven en no voler construir el Passeig Marítim- va fer l’Ajuntament per travessar les vies del tren.

El carrer de Sant Agustí ha de convertir-se en un nou eix d’accés al Front Marítim i ve a completar el seguit de carrers reurbanitzats de “baix a mar”. Des del carrer de les rates fins la ronda Barceló.