header-photo

Quadernet de vacances: “Las mujeres y las cuerdas”



Amb aquest títol, la María Bayo va donar un magnífic recital líric, a l’església parroquial de Rialp, acompanyada a la guitarra per un sensacional Pablo Sáinz. Potser va abusar la soprà navarresa d’un mateix tipus de cançons tot i l’estrena mundial d’una peça de Lorenzo Palomo. Pablo Sáinz va saber treure matisos increïbles a la seva guitarra en una interpretació de “Recuerdos de la Alhambra” de Francisco Tàrrega de les que es recorden per sempre.

Tot plegat formava part d’un dels concerts del VIII Festival de Música de la Vila de Rialp que organitza les Joventuts Musicals del Pallars Sobirà. Un magnífic festival que s’ha consolidat i que ha descentralitzat els escenaris a Lleida, Tremp, Son, Gerri de la Sal, Santa Maria d’Àneu, Caregue i Sant Joan d’Isil. Un programa que va des del gospel al virtuosisme de Joaquín Achúcarro, passant per les inevitables orquestres de l’est.

Com escriu la Teresa Cunillera en el preàmbul del programa escrit: “Fer que la comarca del Pallars Sobirà sigui coneguda i apreciada per la seva riquesa territorial alhora que pel seu interès i la seva presència en el mon de la cultura i la seva difusió és un objecte engrescador i que ells, en primer lloc, però tots aquells i aquelles que ho hem anat seguint amb interès i curiositat, podem constatar que és possible dur a terme projectes importants i que interessen els ciutadans i ciutadanes sense que calgui ubicar-los en allò que es considera grans centres de la difusió cultural”.