header-photo

Dies difícils


Foto Capgrós.com

L’aparició d’un brot de legionel·la a la nostra ciutat es converteix de cop i volta en la primera prioritat del govern municipal. Des del moment en que es declara el brot i se’ns comunica comença un frenètica carrera per controlar-lo i eliminar-lo. En poc més d’una hora es constitueix una àmplia comissió tècnica amb representants de diferents serveis de l’Ajuntament de Mataró, de l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat i de l’Hospital de Mataró.

Es fa un balanç de la situació, es comprova que els mecanismes d’atenció sanitària estan en marxa i s’activen tots el protocols d’inspecció i intervenció previstos: revisió del cens de circuits de refrigeració amb aigua, estat de les inspeccions periòdiques que s’han fet, mostreig per determinar la possible presència del patogen, desinfecció de xoc, pentinat del territori en la recerca d’algun element no censat. Una vintena de persones es posen a treballar coordinadament sobre el territori per intentar detectar l’origen del bacteri.

Cal activar també els protocols d’informació pública i a la ciutadania. La mateixa tarda entra en funcionament , a l’Agència de Salut Pública, una oficina d’atenció i informació als ciutadans i s’habilita un número de telèfon que atendre les demandes que es puguin produir. Es parla amb els grups municipals, amb els presidents de les Associacions de Veïns dels barris afectats i s’estableixen els mecanismes de comunicació permanent per conèixer en cada moment la situació de la crisi.

Les prioritats estan establertes, tots els recursos activats i tota l’atenció posada en aquest episodi que esperem remeti aviat i ens torni a tots la seguretat i la tranquil·litat.

Tots els altres temes queden en segon terme però no vol dir que s’estiguin atenent. La posta en marxa de la línia de transport públic Mataró-Granollers-Aeroport de Girona i la signatura del conveni d’integració de les escoles universitàries són dues bones notícies en uns dies especialment difícils.