header-photo

Una pàgina important


www.nomesneu.com

Avui, i ho he dit al finalitzar el Ple de l’Ajuntament, hem passat pàgina a la història del municipalisme mataroní. Encara que anunciada -i de fet sense competències delegades des de fa tres setmanes- la marxa de l’Esteve Terradas no s’ha materialitzat fins avui, quan el ple ha pres en consideració la seva petició de renúncia a la seva acta de regidor del PSC a l’Ajuntament de Mataró. Per això no havia volgut escriure sobre aquest tema fins avui.

Al llarg d’aquests anys he vist plegar a molts regidors, de fet ja sóc el segon més antic al consistori, però la marxa de l’Esteve m’ha representat quelcom diferent. Va ser ell qui em va convèncer, després d’haver dit no dues vegades, per anar a les llistes de les municipals del 1995. Hem compartit molts moments, n’he aprés molt de la seva experiència i instint polític. També hem discutit i discrepat lo nostre. Però per damunt de tot ens hem respectat profundament.

Com que l’Esteve és allò que s’anomena un “animal” polític, tornarem a coincidir en mil batalles. Amb els nostres ideals per bandera, amb la mateixa dèria i il·lusió per canviar les coses. I seguirem treballant per Mataró. Des de responsabilitats diferents, però amb la mateixa intensitat.

Per què ens coneixem el suficient i no calia dir masses coses. Per això he estat especialment lacònic en la meva intervenció de comiat. Gràcies com alcalde per dedicar vint-i-cinc anys a treballar pels ciutadans i ciutadanes de Mataró.

Al marge de la política, o precisament també per la política, ens queda l’amistat. I per això ens retrobarem i si pot ser a les muntanyes. Al contrafort de Cèllecs, al Besiberri, al Montardo, a la Punta Alta, al Monteixo. De penyora i a tocar de la taula d’alcaldia, al costat de la foto de la Pica d’Estats i del pòster del centenari de l’Agrupació, em queda el quadre dedicat amb la fotografia d’en Toni Sors al cim de l’Everest.

Però recorda, Esteve, el que deia mossèn Jaume Oliveras, l’home de l’Aneto: el Pirineu comença a Andorra i s’estén cap a ponent. I tu ja m’entens.

1 comentari:

Ivan Pera ha dit...

mira quina coincid�ncia: l'Esteve ha finalitzat el seu periple a l'Ajuntament el mateix dia que ha finalitzat el PME!