header-photo

Sobre el silenci


Fa alguns anys, a l’entrada de la Vall Ferrera, hi havia un rètol que deia “Aquí es pot escoltar el silenci”. Era veritat i sempre em va semblar un bon eslògan de la vall. Desgraciadament fa temps que va deixar de ser cert i cal enfilar-se muntanyes amunt o endinsar-se en els boscos per poder tornar a “escoltar el silenci”. Soroll dels cotxes, dels tractors, de les motoserres, dels caçadors quan és temporada de caça. Adéu al silenci.

Justament el contrari del títol de l’exposició que aquest matí ha inaugurat la Diputació de Barcelona:
Adéu soroll!. Una exposició que pretén sensibilitzar els ciutadans sobre l’origen del soroll, una mena de moderna plaga bíblica, que amenaça greument la qualitat de vida de les ciutats. Conèixer les causes dels sorolls, els mecanismes físics de transmissió del so, les mesures per minimitzar-los i la legislació vigent que ens protegeixen dels sorolls excessius. Una exposició que es podrà visitar fins el dia 20 de juny a can Serra i que després començarà a voltar pel país.

2 comentaris:

JULI CUÉLLAR ha dit...

Apreciat Alcalde,

D'ençà que visc a Mataró (fa 8 anys) constato que el nivell de soroll és cada cop més gran. El trànsit és la principal causa de contaminació acústica als carrers del Centre-Havana i la vostra gestió deficient no ha fet altra cosa que agreujar la situació. En comptes de predicar jo us demanaria que resolguéssiu d'una vegada el cacau que heu creat i el que esteu apunt de consumar amb el desembarcament de El Corte Inglés.

Salut!

Pilar ha dit...

Senyor Baron, li dedico el meu primer escrit amb d’intenció de que serveixi per alguna cosa. Fa un any, hem va dir que demanes hora per parlar amb vostè, del tema acústic, quan el vaig anar a trobar davant de la piscina perquè a cap hora del mati estaven fent proves de megafonia d'una cursa que organitzava l’Ajuntament. Vaig demanar hora... http://pilar-cosesadir.blogspot.com/