header-photo

Des del Pla d’en Boet


Foto Quico Melero

Parlar del barri on es viu és més difícil que fer-ho de qualsevol altre barri. En definitiva quasi trenta anys de viure al Pla d’en Boet, i sense cap intenció de marxar-ne, representa més de la meitat de la meva vida. Per això costa destriar els sentiments dels fets objectius.

Avui, i vull agrair-ho especialment, l’Associació de Veïns ha volgut recordar en aquest trenta aniversari algunes de les persones que més varen treballar pel barri i que desgraciadament avui ja no són entre nosaltres. La placa que m’heu entregat en record seu es quedarà al despatx d’alcaldia mentre jo en sigui l’alcalde.

Trenta anys donen per molt. Per veure com s’ha transformat profundament el barri. Com els barracons de “Villalatas” van desaparèixer i es construïen les escoles, com desapareixien les torres d’alta tensió de Francesc Macià, com tiraven a terra l’escalextric i apareixia la Porta Laietana, com es construïa –massa poc a poc- el poliesportiu Eusebi Millan, com els vells Tabalets deixaven pas a la nova escola bressol, com desapareixia la Tesa i es construïa aquest centre cívic, com s’obria el Camí del Mig. Tantes i tantes coses que s’han aconseguit lluitant, negociant, acordant. Com la reurbanització de la Pollacrenda quasi acabada.

Però molt més important que totes aquestes coses ha estat les relacions de veinat que hem estat capaços de construir. Els veïns de l’escala, del carrer, del barri. Relacions molt més enllà del bon dia a l’ascensor o quan vas a buscar el pa. Autèntiques relacions de veïns que es coneixen, que tenen il·lusions per compartir, que més enllà de les diferències han aprés a conviure, a fer de la convivència el gran tresor del barri.

Res de tot això ha estat fàcil, però ho hem aconseguit. I ara el que toca és celebrar-ho, agrair el treball a molta gent i sobretot seguir treballant per seguir millorant el barri. Algun dia l’alcalde deixarà de ser-ho, però continuarà sent veí del Pla d’en Boet. El meu barri, el nostre barri.

De la meva intervenció a l’acte de celebració del trenta aniversari de l’Asociació de Veïns del Pla d’en Boet.