header-photo

Temps de castells: molta calor i poca escalfor


Aquest migdia a la plaça de la Porxada de Granollers amb motiu de les Fires de l’Ascensió. El termòmetre que s’enfilava per sobre dels 25 graus mentre l’escàs, molt escàs públic, no s’escalfava amb les actuacions de Xics, Minyons i Capgrossos.

Uns Xics, que a plaça pròpia i amb poques camises, han volgut començar arriscant amb la torre de set. Una torre que presentava bones mides però que les ha anat perdent a mesura que la canalla, molt lenta, s’anava enfilant fins posar l’enxaneta a punt de passar per sobre l’aixecadora. La llenya, seca, sobtada, pròpia d’una torre, ha acabat condicionant l’actuació dels de la camisa bordeus. Tres de set, quatre de sis amb l’agulla, quatre de set i vano de cinc ha estat el resultat final.

Minyons, encara amb menys camises, ha tingut més problemes dels esperats per acabar descarregant una clàssica de vuit. Una manca de ritme evident que els ha obligat a defensar a fons la torre de set i ha patir en els tres i el quatre de vuit. Un solitari pilar de cinc per tancar l’actuació. Molt hauran de treballar els terrassencs per no perdre massa aviat de vista als vilafranquins.

Capgrossos, en la línia habitual, repetint la clàssica de vuit de la setmana passada a Vilassar de Dalt. Tres de vuit, ràpid i maco. Torre de set que ja demana posar-li folre i enlairar-la un pis. Quatre de vuit no gaire maco i un pèl tremoladís. Vano de cinc per acabar.

Molta calor, poca escalfor, camises escasses i públic absent. Tindrem millors diades a Granollers.