header-photo

Cap de setmana intens, solidari i musical


Quatre cosines, dues de Mataró i dues d'Elna, amb els alcaldes

Que comença divendres a la nit amb l’acte de celebració del 40 aniversari de Càritas de Mataró. El DVD que han produït recull els 40 anys d’aquest projecte de solidaritat i de compromís entre persones. Llegiu l’entrevista que en Salva Fernàndez fa a en Fèlix Feliu, president de Càritas. Un Monumental ple per celebrar l’aniversari i per escoltar les quatre corals que, primera vegada, varen actuar conjuntament. Dignitat de molts davant la indignitat d'alguns.

Dissabte, a primera hora, reunió del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. Es tanquen al Centre Cívic del Pla d’en Boet per discutir durant tot el matí les polítiques que cal impulsar en matèria de solidaritat. Em demanen que obri la sessió de treball i els agraeixo, una vegada més, la seva capacitat de treball i de servei. Matí de casaments.

Dissabte, a mitja tarda, acte de celebració del Dia de la Creu Roja. Reconeixement als voluntaris i socis d’aquesta entitat centenària. Signatura del conveni entre l’entitat i l’Ajuntament de Mataró. Protecció civil i Benestar Social són els objectes conveniats i pels que l’Ajuntament farà una aportació propera als 150.000 €.

Dissabte vespre, concert al Foment. Orquestra de Cambra del Vallès. Mozart i Haydn. Llegiu la crònica de l’Eloi Aymerich.

Diumenge matí, festa de presentació de l’escola Antonio Machado i de l’escola bressol Elna. Fa mesos que funcionen però encara no havíem fet l’acte formal de presentació. Ens acompanya l’alcalde d’Elna, vingut expressament per l’acte. Entre educatiu i reivindicatiu de la memòria històrica. Moment per llegir un poema de Machado i per descobrir una placa en record de l’Elisabeth Eidenbenz, la infermera suïssa impulsora de la maternitat d’Elna. Saludo a l'Assumpta Montellà que no s'ha volgut perdre l'ocasió de veure com a la seva ciutat natal posem el nom d'Elna a una escola bressol.

Una estona encara, a la tarda, per assistir al concert de banda de l'Agrupació Musical del Maresme amb motiu del Dia d’Europa. Un concert que s’ha convertit en un clàssic en les festes del barri de Via Europa-Nou Parc Central.