header-photo

És l’urbanisme!

Foto LaMalla.net

En aquest moment en el que tothom –fins i tot els que durant anys i panys de govern no varen fer res de res- s’atreveix a pontificar sobre les polítiques de l’aigua resulta molt clarificadora la notícia apareguda avui a El País. La relació entre el model urbanístic i el consum d’aigua segueix una regla invariable: urbanisme dispers igual a més consum, urbanisme compacte igual a consum considerablement menor. Un parell d’exemples: Llavaneres, 440 litres de consum per dia i habitant; Granollers, 107 litres de consum per dia i habitant. A Mataró la xifra de consum està al voltant dels 106 litres per habitant i dia.

El mateix paradigma pot aplicar-se a temes com la seguretat, la prevenció d’incendis, el transport públic, l’enllumenat o el manteniment dels carrers. Models de ciutats i pobles dispersos i absolutament insostenibles. I és que la qüestió de debò és l’urbanisme, la planificació urbanística.

Justament el que tampoc varen fer els que ara tant critiquen. Ho ha demostrat avui el conseller Nadal posant sobre la taula l’Avantprojecte del Pla Territorial Metropolità. Un document pendent durant anys que els governs de Convergència i Unió varen ser incapaços de tirar endavant i que serà clau en la planificació urbanística de la regió metropolitana de Barcelona.

2 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Napoleón Bonaparte ha dit...

Como en Cerdanyola, que somos con 30000 habitantes la segunda población del maresme y aquí viven las misma cantidad de personas que en Premià de Mar que ostenta el récord, de densidad en catalunya.

Record que es de Cerdanyola o barrios parecidos, no de premià. Pero hablamos de Poblaciones.

Eso sí, aquí en Cerdanyola, hay 30000 personas en una cuarta parte de la superficie de Premià.

Un ejemplo de "Urbanismo" y ahora en vez de solucionar las carencias históricas del barrio, nuestro Alcalde se dedica a permitir el crecimiento interior, nuevas promociones de Pisos, y los pisos del Sorrall.

No vaya Usted, dando lecciones de urbanismo, cuando su Ciudad no lo es. En vez de mejorar los barrios densamente poblados, realiza proyectos que aumenten su población.

Así que no vaya dando lecciones ni pontificando tanto, a los demás, en este caso, a CIU.

Un saludo