header-photo

Quin estiu ens espera!


Foto Javier Naya


Avui s'ha presentat a Barcelona la nova edició del Cruïlla de Cultures, el festival de músiques d’arreu del món que es celebrarà entre el 23 de juny i el 20 de juliol a Mataró. Una aventura que va començar fa quatre anys, fruit de la col·laboració entre la Casa de la Música Popular, l’Ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya. Una iniciativa important que s’ha anat consolidant, no sense problemes i algunes incomprensions, com un festival de referència entre la nombrosa oferta de festivals d’estiu. Amb un plantejament atrevit com diuen els mateixos organitzadors en el programa:

“Vivim un moment extraordinari pel que fa als festivals musicals. L'oferta creix i creix, tant pel que fa a la diversitat d'estils i de conceptes, com quan parlem del pes específic dels artistes participants. En aquesta situació, que ha generat una evident competència, des de Mataró apostem per un projecte de programació que podríem qualificar d'autor, allunyada dels grans noms mediàtics presents a la majoria d'esdeveniments i farcida de referències musicals poc conegudes o que no han aconseguit encara una visibilitat o un impacte dins l'escena que faci justícia al seu indiscutible nivell artístic.

Volem consolidar el nom de Cruïlla de Cultures com el d'un esdeveniment que arrisca en el seu plantejament artístic, que ofereix als seus espectadors la possibilitat de descobrir abans que ningú les propostes que obren els camins d'un futur que ja arriba. La nostra intenció és que el públic pugui recordar, quan hagi passat un temps, que va ser a Mataró on va descobrir o es va retrobar amb artistes que han entrat en la seva vida.”

I just quan acabi el Cruïlla començarem Les Santes, la Festa Major de Mataró. Els “santeros” fa dies que comptem els dies que en falten per viure la setmana més intensa de l’any. I encara més, quan acabin Les Santes, el festival Shakespeare. Una festival que volem convertir en referent al nostre país sobre el teatre de Williams Shakespeare.