header-photo

Adéu, carrer Casp!


Amb aquesta frase he volgut significar l’acte d’inauguració dels nous Serveis Territorials d’Educació aquest matí a Mataró. S’ha acabat pels mestres i professors, del Maresme i del Vallès Oriental, haver de desplaçar-se a Barcelona, al carrer Casp, per resoldre qüestions administratives. Ara es podrà fer des de l’edifici del Cafè de Mar. Un edifici recuperat per la ciutat que, gràcies al treball de PUMSA i a la predisposició de la Fundació Cooperadors de Mataró, acull temporalment els Serveis Territorials.

Uns serveis que representen una mostra de confiança per part de la Generalitat, una aposta per la descentralització territorial i una clara oportunitat per consolidar la capitalitat de la ciutat i l’eix Mataró-Granollers.

Però sobretot suposa la continuïtat en el compromís de Mataró per l’Educació. Un compromís àmpliament expressat al llarg de tots aquests anys, assumint –durant anys en solitari- la construcció i manteniment d’escoles bressol, la construcció i remodelació d’escoles, de la Formació Professional i Universitària, de les escoles d’adults. Per això avui he volgut expressar al conseller Maragall que no ens fa por assumir noves responsabilitats, com varem fer amb l’Oficina d’Escolarització, sempre i quan vinguin amb el finançament suficient i puguem ser corresponsables en les decisions a prendre.