header-photo

Petjades que fan història



Aquest és el títol de l’exposició que la Vocalia de Dones de Vista Alegre ha muntat amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. De gènere i de classe, com ja he escrit altres vegades.

Una exposició que fa un repàs de la biografia d’algunes de les dones que s’han significat en la lluita per la igualtat entre homes i dones. Les dones, que com he comentat en la meva intervenció d’aquesta nit, estan trencant el sostre de vidre que manté les desigualtats. Un sostre que trencarem definitivament el dia que, anant més enllà de les imprescindibles reformes legislatives, aconseguim canviar les actituds. Les actituds d’homes i de dones.

L’Eva, una de les dones que impulsen aquesta nova vocalia, ens ha llegit un magnífic conte seu: Un dia qualsevol. La descripció d’un dia qualsevol d’una mare de família, treballadora i amb inquietuds literàries. Em comenta que li agrada molt escriure, que presentarà el conte al concurs del TotMataró. L’animo a obrir un bloc i em comenta que li falta temps. Però malgrat tot s’embolica en tirar endavant la vocalia. I coneixent la gent de Vista Alegre estic segur que ho faran i ho faran bé. Aquell barri perdut dalt de la muntanya s’ha convertit en un lloc privilegiat per viure-hi. I avui al local social del Parc del Nord noves coses han començat a moure’s a Vista Alegre.