header-photo

Les respostes del PP

Foto El País

Mentiria si digués que a aquestes alçades de la pel·lícula, a tres mesos d’unes eleccions generals i amb el que està plovent em sorprenen les respostes que el Partit Popular dona a algunes qüestions d’actualitat aquests dies. Malgrat tot si que haig de manifestar una certa perplexitat per l’absoluta manca de coherència dels populars encapçalats aquests dies per un Ignacio Astarloa omnipresent.

Ja no és només la resposta al miting manifestació dels bisbes, també ho és la resposta a les dades de sinistralitat viària les que donen una idea bastant exacta del punt d’irracionalitat en el que s’han instal·lat els dirigents del Partit Popular. Tot val i tos s’utilitza per intentar desgastar el govern i guanyar les eleccions.

A hores d’ara, quasi a una setmana de la marxa dels bisbes, encara no coneixem la postura dels de Rajoy als plantejaments fets per la jerarquia de l’església catòlica. Més enllà de respondre al posicionament del PSOE, els popular han guardat un absolut silenci sobre el que farien en el cas de governar. Derogarien les darreres lleis del govern socialista?. Mai ho han fet i per tant no crec que ara ho fessin.

Encara, però, més perplexitat produeix el posicionament sobre les darreres dades de víctimes mortals en accidents de trànsit. D’entrada es podria pensar que, com a mínim, hi hauria una certa felicitació pel fet de reduir els morts en la carretera en un 32%. Doncs ni això. Per Astarloa es tracta dels resultats de les polítiques de l’anterior govern del PP i res a veure amb les mesures impulsades pels socialistes. No deixa, però, de sorprendre que els resultats arribin ara i no quan governava el PP.

Com que això no ha fet més que començar caldrà estar atents a totes les coses que diran i que callaran els populars durant aquestes setmanes pre-electorals.

Sobre les possibilitats electorals d’en Rajoy, en Donaire escriu un post absolutament recomanable en el seu bloc i que titula: Por qué no ganará Rajoy.