header-photo

Solucions



Avui, els portaveus dels tres grups que donen suport al govern municipal han presentat, en la Comissió Informativa i en roda de premsa, la proposta de reubicació de la nau de can Fàbregas i de Caralt. Han estat molts mesos de treball, sovint callat, per trobar una solució que permetés la instal·lació dels grans magatzems i al mateix temps la salvaguarda de la nau i dels altres elements catalogats.

De fet es dona compliment a l’acord del Ple Municipal del mes d’abril en el que s’acordava encarregar a PUMSA els estudis de viabilitat del trasllat de la nau. Després dels estudis fets, d’un llarg procés de consultes i de l’informe emès per la Generalitat, es garanteix la viabilitat urbanística, tècnica, patrimonial i econòmica del trasllat de tots els elements catalogats a un nou emplaçament, al mateix carrer Biada i donant-li una utilitat terciària.

S’aconsegueix doncs el doble objectiu de salvaguardar el conjunt de can Fàbregas i permetre la construcció del nou equipament comercial. Ens trobem davant d’una operació de ciutat de gran envergadura que ha de promoure la creació de més de mil llocs de treball directes, una inversió superior als 160 milions d’euros, la urbanització dels carrers de l’entorn i un impuls decisiu al comerç urbà de Mataró.

La ubicació de El Corte Inglés a la cantonada de la ronda Alfons XII amb el carrer Biada generarà un nucli comercial de primera magnitud que actuarà com a centralitat urbana i com a connector entre el comerç dels barris de Cerdanyola, Peramàs i Pla d’en Boet amb el del centre de Mataró. Es reforcen els eixos comercials existents a l’entorn dels carrers Sant Benet i plaça de Cuba i s’amplia de forma significativa l’àrea comercial urbana de la ciutat. Aquesta és una operació en la que tothom surt guanyant i es consolida el paper de Mataró com a capital comercial amb un abast més enllà del comarcal.

1 comentari:

Xavi ha dit...

Felicitem el Corté Inglés per haver decidit el futur del patrimoni de la nostra ciutat doncs. A veure quin serà el proper que es vulgui instal·lar a l'Església de Santa Maria! Ja han pensat algun lloc per reubicar-la?