header-photo

El calendari de la gent gran



Dotze fulls de calendari pels dotze mesos del nou any que tot just encetem. Aquest any dotze mostres del patrimoni industrial de Mataró. Dotze velles fàbriques que molts coneixereu perquè hi vareu treballar molts anys i que fa temps han tancat les seves portes. Per cessar l’activitat o per traslladar-s’hi als nous polígons. El ric passat industrial de la ciutat que estem recuperant per tal que sigui testimoni d’una etapa important de la història de la ciutat i perquè continuïn servint als mataronins i mataronines.

Velles naus convertides en noves escoles, en casals d’avis, en habitatges, en espais cívics i pels joves, en oficines, en espais de creació artística o en moderns comerços. Velles parets on ja no tornaran a ressonar els embarrats però que sentiren les noves veus i els nous sorolls que tornaran a omplir de vida les velles naus industrials. Les veus i la cridòria infatigable de la canalla, l’enraonar pausat dels més vells, els sorolls domèstics de les famílies, les llargues discussions veïnals, les xerrades il·lusionants dels joves, els silencis dels artistes, el brogit del comerç.

La ciutat que canvia i s’adapta als nous temps. La ciutat, la ciutadania, incansable que treballa per guanyar el present. Sense renunciar al passat però amb pas ferm per assegurar-nos el futur. Com hem fet sempre a Mataró.

Us desitjo que l’any 2008 us depari felicitat
.

Text del pròleg que vaig escriure pel Calendari de la Gent Gran del 2008

1 comentari:

ELO ha dit...

Tot apunta que un "CAPO MUNICIPAL" va ser qui va ordenar directament registrar a l’Ajuntament, en concret a l’Edifici de Vidre, el manifest apòcrif suposadament signat per 6 presidents veïnals.
ÉS CERT AIXÒ?
El document no reunia cap dels requisits mínims que ha de complir un full d’aquestes característiques: com ara anar signat (amb el DNI i noms complets dels signants). Tampoc sembla que fos correcta la manera com es va contactar amb aquests suposats firmants.
Tot apunta que l'instigador va incórrer en diversos "delictes o faltes o errors" (no avaluem la càrrega jurídica que els mateixos puguin tenir), ja que va usar noms d’altres persones sense ni tan sols informar-los de que registraria aquest manifest.
EN SAPS RES LA MÀXIMA AUTORITAT DE LA CIUTAT, i del partit?
Diuen que algú de pes va obligar a un funcionari a segellar el manifest tot i que no es complien els mínims necessaris.
Hi ha possibilitats d'exigir responsabilitats?
Si aquests exisitissin s'hauria utilitzat un servei ciutadà en benefici propi i del govern. O no?
Quines circunstàncies varen concorrer en la inclusió del manifest al dossier de premsa que es va repartir als mitjans en la presentació del projecte de trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas. I perquè es va adjuntar també en diverses reunions municipals sense haver-ne verificat l'autenticitat?.
PODEU RESPONDRE A TOT AIXÒ?

(He intentat ser respectuós ... I demano que si teniu coneixement de qui va ordenar tant desastrosa actuació ho feu públic en nom de la "dignitat" política que tant sovint exigiu. No estaria de més que si el responsable ostentés cap càrrec públic el convidessiu a dimitir o el cessessiu immediatament.)

Potser us demano massa, oi?

Així doncs, és molt més senzill dir tan sols,
BON NADAL!

TOT AIXÒ US HO DEMANAVA FA 4 DIES.
AVUI DIA 28 EL Sr.BASSAS CONFIRMA ELS FETS EN UNA CARTA AL SECRETARI MUNICIPAL DEMANANT L'ABAST DE LA SEVA ACTUACIÓ.
ENCARA RES A DIR?

Segurament aquest, no és el lloc.
Dispenseu-me. Però en el Bloc apel·leu a la vostra condició d'Alcalde, i la meva reclamació és relativa a aquesta condició.
Us malfieu, del meu nick (ELO) però no hi ha malafe en aquest anonimat. Tan sols no volia protagonisme personal perque considero que no sóc jo qui n'ha de treure res de tot plegat.
Si us cal la meva identitat puc oferir-vos-la, però en privat, per això teniu el meu correu. Però com que ens anirem veient, millor que no perdeu temps amb la meva modesta persona.
Salutacions cordials d'algú que poc a poc us va perdent la consideració en que us tenia.