header-photo

No hay ambiente


Foto Elpais.com

Llegeixo a la premsa del diumenge les informacions sobre l’enèsima manifestació de l’AVT contra el govern. Perquè a aquestes alçades de la pel·lícula convindrem que el terrorisme no és més que una excusa per manifestar-se contra el govern Zapatero.

Com sempre cal analitzar el que es va dir i el que no es va dir -o millor dit el que es va cridar i el que no es va cridar-, el que deien les pancartes i el que no deien, els que hi eren i els que no hi eren. De tot això pot sortir una idea, subjectiva per suposat, del que va representar aquesta nova manifestació.

D’entrada a destacar la baixa participació. Sembla que ningú es creu les dades del govern de la Comunitat de Madrid que com sempre no explica el seu mètode de càlcul. Diuen els organitzadors que “no hay ambiente”. I doncs que es pensaven?. Amb la banda assetjada judicialment i policial, amb els principals responsables batasunos a la presó, en plena ofensiva contra la kale borroka, els ciutadans tenen la percepció que s’està fent tot el que l’estat de dret permet contra ETA. Tampoc sembla calar la teoria Alcaraz sobre el “siniestro y vegozante proceso de rendición” del govern davant els terroristes.

Sobre els que hi eren i els que no hi eren podríem aplicar la teoria del capità Aranya. En Rajoy cridant a l’assistència i no anant-hi, Aznar desaparegut i fent les Amèriques, Gallardón ni era ni se l’esperava. Això sí, impertorbables Zaplana, Acebes i Aguirre. Impertorbables o mal informats, doncs sembla que no varen veure les banderes feixistes del Frente Nacional, ni les dianes amb la foto de Zapatero que portaven els de Democracia (quin sarcasme) Nacional (i quina afició a la nació). Tampoc devien veure les que deien “ETA brazo armando de Z” o “Z ETA P”. Tampoc les devia veure en Sirera tan sensible al que es diu o es crida a qualsevol manifestació a Catalunya. També hi eren “Los Peones negros”, “inasequibles al desaliento” i a qualsevol sentència judicial que no sigui la que ells volen.

Acusava Mari Mar Blanco al govern de “haber hecho añicos el espíritu de Ermua”. El govern o la instrumentalització barroera, partidista i irresponsable que el PP ha fet del terrorisme?. Varem ser molts que sortirem al carrer quan l’assassinat de Miguel Angel Blanco. I ho tornaríem a fer. Però d’això a pensar que som estúpids, sense criteri i que ens poden fer combregar amb rodes de molí hi ha tot un abisme.