header-photo

Unes quantes experiències mediambientals



Les dues primeres les conec en unes jornada del PSC sobre polítiques relacionades amb el canvi climàtic. L’Ismael Romeo ens explica que és SENDECO2 (Sistema electrònic de negociació de drets d’emissió de diòxid de carboni), l’anomenada Borsa del CO2. Amb el suport de la Generalitat i de la Fundació Fòrum Ambiental, aquesta plataforma participada per les principals empreses del sector mediambiental té com a objectiu la compra i venda de drets d’emissió dels països mediterranis. L’Esteve Corbera ens explica, amb la seva passió habitual, que és la QECs, la tarja individual de carboni. Una idea, que compta amb el suport del primer ministre britànic Gordon Bronw, consistent en una assignació individual i equitativa d’emissió de CO2 que podrà comercialitzar-se, comprant i venent els drets individuals.

La tercera és la Fira Ecoviure de Manresa. Una fira mediambiental amb més de vuitanta empreses que exposen els seus productes i serveis relacionats amb el medi ambient: agricultura ecològica, energies renovables, construcció sostenible, mobilitat, comerç just, entitats mediambientals. Una bona ocasió per conèixer les novetats i prendre el pols a un sector que no para de créixer. La Diputació de Barcelona en dona suport i per això vaig assistir a l’acte d’inauguració divendres passat.

La quarta és el debat, al que tenen la gentilesa de convidar-me, que la setmana passada va organitzar Dossier Econòmic i que va publicar el dissabte. Un debat per parlar de l’impacte de les normatives mediambientals sobre les empreses catalanes. Va presidir el conseller Baltasar, amb l’assistència de representants de les principals empreses del sector.

La cinquena la inauguració de la Convenció Catalana del canvi climàtic, dijous a Barcelona. Un procés participatiu que ha de permetre l’elaboració del Pla d’acció per a la mitigació del canvi climàtic 2008-2012, amb l’objectiu de reduir en 5’33 milions de tones les emissions de CO2 a Catalunya en els propers quatre anys. Una tasca en la que tots podem jugar un paper important.