header-photo

Un pressupost per una ciutat



Avui ha estat un dia important i intens. A les nou es presentava a la Comissió Informativa de Serveis Centrals la proposta de Programa d’Actuació Municipal (PAM) i dels Pressupostos del 2008. A les dotze ho hem explicat en roda de premsa aquest vespre s’ha presentat i debatut al Consell de Ciutat.

El PAM del 2008 comença a desenvolupar l’Acord de Govern que varem signar al mes de juny els tres grups municipals que conformen el govern de Mataró. Aquest és el PAM i el Pressupost que ara necessita Mataró, per atendre les demandes actuals i encarar els reptes de futur. Un programa ambiciós i un pressupost equilibrat i suficient amb més de 450 accions previstes per executar durant el 2008. Amb actuacions per acabar que venen del 2007, amb noves actuacions que es comencen i continuaran els propers anys, amb actuacions que es planificaran durant el 2008 per a ser executades posteriorment, amb actuacions que corresponen a plans aprovats i que cal desenvolupar ara. I amb actuacions resultants de la repercussió a Mataró de lleis i disposicions d’altres administracions. El llistat d’accions del PAM inclou actuacions en habitatge, urbanisme sostenible, espai públic i seguretat, integració i benestar social, visió estratègica i desenvolupament econòmic, educació i cultura.

Un pressupost que puja més de 125 milions d’euros, amb un increment de la fiscalitat similar a l’IPC previst pel 2008, i una previsió d’inversions de més de 26 milions d’euros. I això sense comptar les inversions de les companyies municipals.

Per arribar fins aquí ha calgut treballar fort durant aquests mesos. Ara ha començat un procés de participació que ens ha de portar fins l’aprovació definitiva just abans de Nadal. Per poder començar a executar el PAM i el Pressupost del 2008 des del primer dia de l’any.