header-photo

Una història bonica



Foto Ferran Munsó

Aquest matí l’Escola Pia Santa Anna m’ha convidat a l’acte d’inauguració del curs escolar de l’itinerari esportiu. Cent quaranta nois i noies que es preparen com a professionals esportius.

Aquesta és una història que va començar ara fa deu anys. Un matí en Mario Keudell es va presentar al despatx que aleshores tenia al Patronat d’Esports, al carrer de Cuba, per explicar-me el projecte que volia engegar amb un grup de nois i ens demanava suport. Eren alumnes del darrer curs d’ESO que havien manifestat la seva voluntat de deixar els estudis en acabar el curs. En Keudell pensava que calia buscar algun element que pogués motivar els joves a seguir estudis professionalitzadors i, coneixent-lo, no va parar fins que va muntar el primer curs de tècniques esportives.

Els resultats són prou eloqüents: des de fa vuit anys els alumnes del curs porten les activitats esportives de la Fundació Maresme i altres col·lectius, el curs no reglat inicial va evolucionar cap a un cicle formatiu de grau mitjà i un altre cicle de grau superior i el setanta cinc per cent dels alumnes han acabat cursant estudis superiors.

Dinamitzadors esportius, socorristes aquàtics, responsables de lleure i de turisme esportiu. Nous professionals pels nous sectors econòmics de la ciutat i de la comarca. I sobretot un grapat de joves preparats per afrontar els reptes laborals i personals. Una bona feina i una història bonica.