header-photo

Fora de test




Ben be fora de test. L’article de la Natàlia Moreno a El Punt d’avui sobre la ministra Magdalena Álvarez. Sense entrar en les opinions de l’escriptora, trobo totalment fora de lloc la “gracieta” d’escriure en cursiva i en un suposat andalús les paraules de la ministra. No me la imagino transcrivint en un català no normatiu declaracions d’en Duran i Lleida o de qualsevol altre polític de Lleida o de Tarragona. Per no posar com exemple qualsevol personatge valencià o de les Illes. Clar que ho explica molt bé en el seu article: “andalusa, parlar gracioset, discurs de mestressa de casa, retòrica popular i “dicharachera”. Tota una declaració de principis.

També fora de test la “prohibició” de la Reial Federació Espanyola de Futbol de celebrar el partit programat entre la selecció catalana i la d’Estats Units. Ja hi som. Els uns amb el reconsagrat nom de la pàtria. Els altres amb el mateix. I si deixen el futbol, l’esport, els esportistes, les federacions, anar a la seva bola?. Tenim tema per uns quants dies i com que a més no hi ha Lliga, ni del Barça podrem parlar. Tampoc ens hauríem d’estranyar gaire coneixent com reacciona el personatge Villar quan algú li fa un regat. I si no pregunteu-li a en Johan Cruyff.

3 comentaris:

Joan Safont ha dit...

Ara, estaràs amb mi que les forces "dels uns" i "dels altres" són bastant diferents: Uns són centrals bregats en mil i una falta tàctica, en la força i el joc brut i en les cames per davant, i els altres jovenets de la pedrera amb moltes ganes i amb certa gràcia però que continuament els hi foten patada al tormell.

Pel que dius de deixar el futbol en pau, jo diria que si en el fons tots hem de deixar de tenir seleccions (o estats, o banderes, o nacions, o escuts o el que sigui) primer haurien de començar els que fa anys que en tenen i després continuaren els que en voldriem per per criticar-lo, per posar-lo, per dir que és inútil (alguna cosa així deia en Ramon Barnils als cosmopolites acràctes). Ara que em diguin que perquè vull tenir una cosa, quan els altres se n'hi aferren, diguessim que "no cola".

Per cert, diumenge - tot i que haguessim de guanyar de penal dubtós i gol fantasma - vam començar a veure un Barça il·lusionant, no?

Joan Antoni ha dit...

Doncs segurament estaré amb tu. Sobretot en lo del joc brut. Per les altres coses, i com escrivia en Joan Barril fa temps, tampoc es tracta de substituir en Manolo del bombo pel Timbaler del Bruc.

Manuel Mas i Estela ha dit...

Perquè t'hi molestes?. No val la pena. Deixa'ls. Es viu més bé.