header-photo

Treballant per la feina

Foto Oscar Rojano


I per parlar de feina qui millor que la consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya? Perquè la feina preocupa i molt. Malgrat que les darreres dades de l’observatori del mercat del treball de Mataró ens indiquen que l’atur no para de disminuir, la taxa d’aturats de la ciutat és preocupant sobretot entre les dones.

La consellera Mar Serna ha estat especialment interessada en aquest tema durant la visita que ha fet aquest matí a les oficines de treball de la Generalitat a Mataró. A més de conèixer de primera mà el funcionament de les oficines ha volgut saber la situació socio-laboral de la ciutat i les perspectives de futur. La reinserció laboral de les dones del tèxtil ha estat uns dels temes sobre els que hem plantejat algunes línies de treball conjuntes Ajuntament-Generalitat que caldrà concretar en les properes setmanes.

El canvi de model econòmic de la ciutat ha de suposar noves oportunitats laborals pel conjunt de la ciutadania i en cap cas ha de comportar la marginació laboral de cap col·lectiu. La diversificació del teixit productiu de la ciutat, la incorporació de les noves tecnologies, la innovació i la formació han de ser els pilars sobre els que s’ha de sostenir la nova economia de Mataró. Volem més ocupació, però també més ocupació de qualitat.

Sobre aquests i altres temes hem pogut parlar amb tranquil·litat aquest matí amb la consellera Serna. Com sempre, un parell d’hores de visita de les que es deriven una agenda de treball complexa pels propers mesos.