header-photo

Quadern d’estiu: Ainhoa Arteta





Ahir a la nit, a l’església parroquial de Rialp, dins del programa del VII Festival de Música de la Vila de Rialp. Magnífic concert de la soprano guipuscoana acompanyada al piano per biscaí Rubén Fernández Aguirre. Una veu impressionant, plena de matisos, que acompanya amb una gran sensibilitat musical no exempta d’una gràcia interpretativa important. Cançons de Montsalvatge, Granados, Turina, entre altres. Em quedo amb les Cinc cançons negres de Xavier Montsalvatge.

El Festival de Música Vila de Rialp s’ha consolidat plenament en l’atapeït calendari de festivals d’estiu. Encara que centrat a la vila pallaresa ofereix concerts a altres indrets de la terra ferma: la Seu vella de Lleida, Santa Maria d’Àneu, Sant Roc de Farerra, les Planes de Son, el Monestir de Gerri de la Sal, l’església de Tremp. El programa ofereix concerts de primera línia amb interprets de la categoria de Claudi Arimany, Jordi Savall.

L’església plena i les entrades esgotades fa dies són un bon senyal de l’acceptació que el concert d’ahir, i el Festival en general, està tenint entre la gent que aquests dies vivint al Pallars. Una mostra més, com ja deia l’any passat, que la vida cultural també existeix més enllà de Barcelona.