header-photo

Diari de Santes: Diumenge castells




La Diada castellera de Les Santes s’ha convertit en els darrers anys en una de les diades més importants del calendari casteller. La plaça Santa Anna és, sense cap mena de dubte, una plaça de primera. La categoria de les colles que hi actuen i els castells que s’hi tiren així ho demostren. També la presència de la gent, que omple de gom a gom la plaça, contribueix de manera important a fer de la Diada castellera de Les Santes una cita ineludible per tots els afeccionats als castells.

Demà, a partir de les dotze, hi actuen els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Reus i els Capgrossos de Mataró. Els del Penedès amb la intenció de tirar el primer castell de gamma extra de la temporada: la torre de vuit amb folre i manilles. Hem d’agrair als de la camisa verda que cada any ens regalin amb els millors dels seus castells.

Els del Baix Camp venen amb intenció de consolidar el tres i el quatre de vuit i intentar la torre de vuit. Ja veurem si ho aconsegueixen. Mataró és una bona plaça on poden fàcilment sumar a la pinya un bon grapat de camises blaves.

Pels Capgrossos aquesta és una diada molt especial. Fa un any de l’accident i el record de la Mariona serà ben present a la plaça de Santa Anna. La colla s’ha posat com a repte tirar el tres de nou amb folre que significaria la tornada dels castells de nou dels mataronins a la nostra ciutat i la recuperació d’aquest castell que només s’ha tornat a descarregar per Tots Sants a Vilafranca. Serà un matí de nervis i emocions que volem resoldre de la millor manera que sabem: fent castells a l’estil Capgrossos. Es a dir amb seguretat i solvència. La torre de vuit folrada i el cinc de vuit seran els altres castells que es tiraran a plaça.

Demà Mataró ha de demostrar com estima a la seva colla castellera. Omplint la plaça de Santa Anna i sumant mans a les pinyes.

Els que estiguin fora de Mataró i vulguin seguir la diada castellera de Les Santes ho podran fer en directe a MataróRàdio (89.3 FM) o la web de l’emissora municipal o de la web de la colla castellera Capgrossos.