header-photo

Tarda d’escoles



Amb el president Montilla visita a les noves escoles de Mataró.

Primer a l’escola Anxaneta a l’Havana. El solar, on durant molts anys hi va haver la casa-cuartel de la Guardia Civil, acull l’edifici de la nova escola Anxaneta. S’acaba, o millor dir continua, la història de l’Anxaneta del Camí Ral. L’escola, que al 1987 va passar a la xarxa pública i que al 93 es va fusionar amb l’escola Ravalet, abandona els edificis del Camí Ral, del carrer Sant Pere i del carrer Madoz. Un nou edifici per un projecte escolar plenament consolidat.

Al setembre, però, els barris tornaran a obrir-se per acollir els alumnes de dos nous projectes escolars: al Camí Ral la nova escola Montserrat i al carrer Madoz la nova escola Joan Coromines.

Després a l’escola Antoni Machado a Cirera. Un edifici que acollirà, en els propers dies, els nens i nenes que ara estan en els mòduls prefabricats del Parc. Els barracons ja seran història. Pel setembre, a la mateixa escola, compartiran aules els alumnes de l’escola Marta Mata. També pel setembre començaran els nens i nenes de la nova escola bressol Elna. La Marisol Carrillo, arquitecte municipal, ha fet un magnífic edifici integrant l’escola de primària i l’escola bressol.

Dues escoles de primària i una escola bressol acabades. Això és el que hem visitat amb el president Montilla. L’Ajuntament ha avançat la construcció de l’escola i ara la Generalitat ens tornarà la inversió. Treball conjunt de les administracions per resoldre els problemes de la ciutat. Ja ens hagués agradat haver-ho pogut fer fa alguns anys.

Al Saló de Plens, i després de signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, el president Montilla ha pogut veure les maquetes de les dues noves escoles que es començaran a construir en els propers mesos i que ara es troben en fase de licitació. L’escola Montserrat Solà a cal Collut i l’escola Maria Mercè Marçal a Figuera Major. Aquí també, pel setembre del 2009, els barracons seran història. Ja ho varem dir: els barracons del Parc i de Figuera Major naixien amb data de caducitat.

Ara caldrà començar a treballar els projectes de l’edifici del Joan Coromines al costat de l’Escorxador i el de l’escola Marta Mata a Cirera Industrial. La feina d’urbanisme ha servit per això, per generar sòl per a construir les escoles que la ciutat necessita.


Bona feina regidor Comas, bona feina regidora López i bona feina Arcadi.