header-photo

L’orgue de Santa Maria




Avui en Raúl Prieto, l’organista de Santa Maria, ha presentat els resultats dels treballs que la comissió encarregada d’avaluar l’estat de l’orgue de Santa Maria i plantejar el projecte de restauració del mateix.

Ha estat un treball intens, amb visites d’orgueners d’arreu d’Europa, que ha permès, tal ens explicava amb tota la passió del món el propi Raúl, conèixer a fons la història i vicissituds d’aquest tresor amagat sota les parets de Santa Maria.

Ara ja sabem el que cal fer, sabem aproximadament el que costa la restauració: 1.100.000 €, i sabem qui la pot fer amb totes les garanties: la casa Rieger.

Amb tota aquesta informació ens caldrà anar a trucar totes les portes possibles per tal de cercar el finançament. Comptem amb un estudi exhaustiu i sobretot amb el suport i el treball del propi Raúl i de l’Associació “Jaume Isern” Amics de l’Orgue de Santa Maria. Estem encara molt lluny de la restauració de l’orgue, però sabem el que cal fer i hi tenim la determinació de treballar per a fer-ho realitat.

Parlem d’una autèntica peça d’art i la seva restauració, tal com diu el propi informe presentat, significaria la primera reconstrucció mai feta d’un orgue romàntic català segons les tècniques originals del mestre Estadella que el va construir el 1927.

No mancaran ni gestions, ni imaginació per trobar els diners.